MS-Logon-Groups via unattended Installation (SOLVED)

Should you have problems with the MS logon plugin, here's the place to look for help or report issues.

MS-Logon-Groups via unattended Installation (SOLVED)

Postby the_captain » 2009-07-23 13:06

Hi,

with help of AutoHotkey I built my own unattended setup for a server-installation of version 1.0.6.4. During the setup I copy my own ini-file into the installation directory of UltraVNC to configure the application. That works fine except for the MS-Logon-Groups.

I edited the ultravnc.ini like this:
Code: Select all
[admin_auth]
group1=my-domain-group


But after starting the UltraVNC-service I can't connect to the server. When I check the admin properties my group doesn't show up and I still have to add it manually.

Has anyone an idea how I can solve this problem??

Thanks.
Last edited by the_captain on 2009-08-04 07:19, edited 1 time in total.
the_captain
 
Posts: 3
Joined: 2009-07-23 12:44
Location: Germany

Re: MS-Logon-Groups via unattended Installation

Postby the_captain » 2009-07-29 10:50

Does really no one have any idea?

I thought this would be a minor problem and I'm just overlooking something obvious.

I also tried
Code: Select all
[admin_auth]
group1=my-domain\my-domain-group

... still doesn't work.

---
Short summary:
* My AD-groups added to the ini-file
* UVNC installed
* Standard ini-file replaced with my own
* UVNC-service startet
* Connection fails because UVNC-Server has no predefined AD-Groups
Last edited by the_captain on 2009-07-30 04:27, edited 3 times in total.
the_captain
 
Posts: 3
Joined: 2009-07-23 12:44
Location: Germany

Re: MS-Logon-Groups via unattended Installation

Postby BarqMulch » 2009-07-29 23:20

Does the INI file you create automatically match one that works when you create it manually?

There are a couple other settings that directly affect whether UltraVNC uses MS Logon:

Code: Select all
MSLogonRequired=1
NewMSLogon=0


I've found that NewMSLogon doesn't work very well, so I use the old one.
BarqMulch
8
8
 
Posts: 13
Joined: 2006-06-12 21:39

Re: MS-Logon-Groups via unattended Installation

Postby the_captain » 2009-07-31 09:06

Hi,

the INI files are identical. Thats strange because I can't find my group names neither in the INI nor in the Registry.

I set the INI options in all my previous attemps to:
Code: Select all
MSLogonRequired=1
NewMSLogon=1


Next I'll try it without NewMSLogon.


#####
EDIT

You were right. I disabled the NewMSLogon and VNC used my AD-groups from the INI correctly.
Actually I can't even remember why I set this option in the first place.

It works fine now - THANKS!
Last edited by the_captain on 2009-07-31 10:48, edited 1 time in total.
the_captain
 
Posts: 3
Joined: 2009-07-23 12:44
Location: Germany

Re: MS-Logon-Groups via unattended Installation (SOLVED)

Postby harman52 » 2011-02-09 00:00

To automate the install using MS logon 2 you can use the MSLogonACL

Go to MSLogonACL for UltraVNC here:
http://www.uvnc.com:8080/docs/uvnc-serv ... ation.html
harman52
 
Posts: 2
Joined: 2011-02-03 23:33


Return to MS logon plugin

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest