XP pro to XP home authentication problem

Should you have problems with the MS logon plugin, here's the place to look for help or report issues.

XP pro to XP home authentication problem

Postby vncnoob » 2005-04-13 03:26

Hi all,

I tried uvnc (downloaded UltraVNC-100-RC203-Setup.exe but the Readme said RC 19, which is kinda strange...) today and couldn't get either LAN mode to work.

Here's my setup:

LAN mode:
========
***
Desktop connects to router.
Laptop connects to desktop directly and uses it as gateway.
IP, say, 192.168.1.101
(There's no more slots on the router for laptop)
***
Server:
Laptop, COMP_NAME1, allowed loopback.
Used MS Logon II, added user1 (and password was longer than 8 characters; tried to change to < 8, still no luck)

Viewer:
Desktop, COMP_NAME2
VNC Server: 192.168.1.101

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

On the login dialog, no matter I used with user1, COMP_NAME1\user1, or COMP_NAME1\\user1, it only gave me wrong password...
vncnoob
 

Postby vncnoob » 2005-04-13 03:27

Oh btw, desktop has xp pro and laptop has xp home
vncnoob
 

Postby Marscha » 2005-04-19 05:52

Check the EventViewer on the server side.
You should find entries stating that the connection attempt was either
- not authenticated (wrong username or password) or
- not authorized (the account was not granted the right to access).

"Not authorized" indicates that the MSLogon groups are not correctly configured.
Marscha
Former moderator
Former moderator
 
Posts: 471
Joined: 2004-05-14 06:48


Return to MS logon plugin

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest