Unable to figure out why SC is not connecting

Single Click discussions / bugs

Unable to figure out why SC is not connecting

Postby tg_harris » 2012-05-12 01:08

I want to set up a single-click app for my best friend.

I set up a custom.zip as directed, the submitted it under "UltraVncSC update 2011" on uvnc-sc.html. I downloaded the returned .exe file.

I tested the exe by running it and UVNC viewer (x64, 1.0.9.6.2 -- with encryption) simultaneously, but they won't connect.

Here's the setup:

I have Ultr@VNC Viewer x64 1.0.9.6.2 with included SecureVNCPlugin64.dsm.

My system is Windows Vista Home Edition 64-bit. My friend runs Windows XP Home 32-bit.
We both have commercial DSL broadband with DHCP. I set up an account at no-ip. com for the helpdesk txt, and installed the active updater to keep the pointed IP address current.

Here's the helpdesk.txt (with sensitive stuff redacted)
[TITLE]
UltraVnc SC

[HOST]
HELP DESK - Dennis, double click HERE
-connect {FRIEND}.hopto.org:5500 -noregistry

[TEXTTOP]
Hi Dennis!

[TEXTMIDDLE]
Let me connect and help you!

[TEXTBOTTOM]

[TEXTRTOP]

[TEXTRMIDDLE]

[TEXTRBOTTOM]
Ultravnc PC support


[TEXTBUTTON]
More Info

[WEBPAGE]
http://www.ultravnc.net

[TEXTCLOSEBUTTON]
Stop

[BALLOON1TITLE]
Establishing connection ...

[BALLOON1A]
Let it try for 5 minutes

[BALLOON1B]
If it doesn't work, this software will remove itself

[BALLOON1C]
from your system.

[BALLOON2TITLE]
Connection active.

[BALLOON2A]
Warning! Your desktop is now visible remotely.

[BALLOON2B]
You can break the connection any time

[BALLOON2C]
by using the close button.

[WEBPAGE]
http://www.ultravnc.net

[DEFAULT]


Using howtos and my documentation I set my router to forward port 5500, along with 5800 and 5900. In Comodo Firewall I created a rule (I think) to allow incoming traffic to UltraVNC Viewer. I ran UltraVNC Viewer with the command line:

"C:\Program Files\UltraVNC\vncviewer.exe" -logfile "C:\Users\Admin\Desktop\viewer.log" -dsmplugin securevncplugin64.dsm -listen 5800

With Comodo I'm able to see incoming and outgoing traffic. I see uVNC Viewer listening on port 5800; I see the SingleClick executable on 152.168.1.65:49664 repeatedly trying to contact my IP address, port 5800, but there is no connection, and the log (viewer.log) is blank.

Can anyone help me debug this?

Thank you.
tg_harris
 
Posts: 4
Joined: 2012-05-12 00:32

Re: Unable to figure out why SC is not connecting

Postby YY » 2012-05-14 10:52

There are several points you need to change/correct:


1. Inside the helpdesk.txt of your created .EXE file
[HOST]
HELP DESK - Dennis, double click HERE
-connect {FRIEND}.hopto.org:5500 -noregistry

The syntax of the statement is correct, but this had NOT configured using encryption.



2. The viewer problem
"C:\Program Files\UltraVNC\vncviewer.exe" -logfile "C:\Users\Admin\Desktop\viewer.log" -dsmplugin securevncplugin64.dsm -listen 5800

Again the syntax is OK, but the configuration is not corrected:

 - As I said, your created .EXE not using any encryption, while your listening viewer did (securevncplugin64.dsm). This is absolutely not able to extablish a connection.

 - Even the .EXE has been configured to use encryption, you cannot use SecureVNCplugin64 at the viewer. Because the .EXE generated by UltraVNC site embedded with MSRC4Plugin only.

 - Your created .EXE called the viewer on port 5500, while your listening viewer was waiting for the connection on 5800



To complete your test with your created .EXE, the most easy way is just to run your viewer WITHOUT encryption, and listening on the correct port.

But before doing so, you are best to deleted any incorrect setting that may be saved by your viewer during your previous tests. You should run the viewer in normal way to open its GUI, and click the "Deleted Saved Setting" button, and the quit.

Now, you can start the viewer in listening mode with this command:
Code: Select all
"C:\Program Files\UltraVNC\vncviewer.exe" -listen 5500



and then ask your friend to execute that .EXE file, this should be able to establish the connection.



If the above experiment is OK, then you can try to make another .EXE file that using encryption. As I said, the UltraVNC will generate the .EXE file supporting MSRC4Plugin encryption, you may search the forum for more information on how to use/configure this encryption.
YY
200
200
 
Posts: 996
Joined: 2006-11-13 15:11

Re: Unable to figure out why SC is not connecting

Postby tg_harris » 2012-05-23 01:23

'K. Removed the rc4.key and reran the .zip file through the SC creator, 2011 version.

Made sure VNC viewer was listening on 5500 with no DSMPlugin.

Got this error:

Connection Failed - Error reading Protocol Version

Possible Causes:
- You've forgotten to select a DSMPlugin and the Server uses a DSMPlugin
- Viewer and Server are not compatible (they use different RFB protocols)
- Bad connection


This time i did get something in the log:

Code: Select all
DSMPlugin not enabled
rdr::Exception (2): rdr::SystemException: read: Unknown error (10054)
Error reading protocol version: Server closed connection

-The server running as application
DSMPlugin not enabled
rdr::Exception (2): rdr::SystemException: read: Unknown error (10054)
Error reading protocol version: Server closed connection

-The server running as application
DSMPlugin not enabled
rdr::Exception (2): rdr::SystemException: read: Unknown error (10054)
Error reading protocol version: Server closed connection

-The server running as application

NOTE: both the SC.exe and the viewer were running on the same PC. (My friend is at work.)

I hope someone out there can figure out what caused these errors and tell me what I should try next.

-- Tony

PS--thanks YY :thumbs:
tg_harris
 
Posts: 4
Joined: 2012-05-12 00:32

Re: Unable to figure out why SC is not connecting

Postby YY » 2012-05-23 10:23

tg_harris wrote:Got this error:

Connection Failed - Error reading Protocol Version

that means the SC.exe and the viewer were able to contact, just something went wrong.


In your 1st post, you had mentioned using Ultr@VNC Viewer x64 1.0.9.6.2 in your test, I assume you were using this viewer as well in the local host test (i.e.both the SC.exe and the viewer were running on the same PC)


I wonder if the Ultr@VNC Viewer x64 may be causing your issue, because:

1. The created SC.exe is a native 32bit program.
2. The created SC.exe is using a non-standard RFB protocol.


In my experience, the SC.exe works fine with a Ultr@VNC Viewer x86, but I had never tried to connect to a x64 viewer (I don't own such OS).
So I suggest you to download the x86 viewer, and see if this issue can eliminated.
YY
200
200
 
Posts: 996
Joined: 2006-11-13 15:11

Re: Unable to figure out why SC is not connecting

Postby tg_harris » 2012-05-24 00:49

I'll try that--I am using 1.0.9.6.2 64-bit--but I'm not sure if or why that should make a difference . . . .

Perhaps you can't have "server" and "viewer" on the same PC . . . .
tg_harris
 
Posts: 4
Joined: 2012-05-12 00:32

Re: Unable to figure out why SC is not connecting

Postby YY » 2012-05-24 03:58

Running the "server" and "viewer" on the same PC should not cause any problem.
I use this method to test my SC.exe frequently.

The SC, since it was born, was designed to use a non standard RFB protocol, the UltraVNC viewer was coded to handle it. But this happened long long time ago, and the x64 viewer was not yet existed.

When later the x64 viewer arrived, not sure if it is crafted to accept the old SC.exe connection. That's why I suggest to try the x86 version.

The x86 viewer, in my experience, is surely OK, I use the 1.0.9.6.1 to accept my SC.exe connection without any problem.
YY
200
200
 
Posts: 996
Joined: 2006-11-13 15:11


Return to SC

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests

cron