SCIII moved from Alpha to Beta

SC<->proxy<->Repeater<->proxy<->viewer

SCIII moved from Alpha to Beta

Postby Rudi De Vos » 2005-06-24 18:45

http://sc.uvnc.com/scIII/

SC <-(proxy)-->uvnc.com(repeater)<--(proxy)-->viewer

SC (ask for the ID code)
Just the number
(12345) NOT (ID:12345)
Image

Viewer
vncserver field: ID:12345
Proxy/Repeater (X) uvnc.com:443
Image

DON'T USE 12345 but some random numbers.
like 58975 12497 8746158 (max 9)

Both server and viewer stream are SSL encrypted.
If you have defined a proxyser in the internet options, the SC and viewer try to use this proxy.

I need to test the repeater.
-Multiple users connected.
-Bandwidth
-speed
-stablity
-CPU (SSL double encryption)

An updated repeater(SSL) will follow after this test.

Outgoing ports SC and viewer 443
internal ports server 59000 99911 (loopback)
internal ports viewer 59001 99912 (loopback)
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5915
Joined: 2004-04-23 10:21

Postby mortenchristensen » 2005-06-24 20:20

Great :-)

When SCIII starts, the cursor is on the OK-buttom and the ID-field can only be reached with a mouse-click.

Can the ID-field be the default with white background and the content centered.

Does this random ID-number need to be shown as stars ?

Remeber the SC-users pc-level....

--
mvh
Morten Christensen
mortenchristensen
8
8
 
Posts: 25
Joined: 2004-12-05 22:17
Location: Denmark

Postby Rudi De Vos » 2005-06-24 22:49

updated
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5915
Joined: 2004-04-23 10:21

Postby Rudi De Vos » 2005-06-25 11:28

Did someone already tried it....

You can test it by running server+viewer on the same PC if you want.
server-->your isp proxy--->uvnc.com(USA)--->your isp proxy--->viewer
(possible some lag because of the big distance to uvnc.com)

Could not see any traffic on uvnc.com
+code does not work
+nobody tested it :(

I realy need to test the repeater (SSL) before release.
+The repeater need to do a double SSL encryption and want to measure cpu use....try to figure out how many connection can be handle.

Or if someone want to do some tests (mulitple connections) i always can send them the exe of the repeater running on uvnc.com.
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5915
Joined: 2004-04-23 10:21

Postby redge » 2005-06-25 11:50

why you don't have any test ?

xp sp2 us
viewer + SCIII_test2.exe (24.06.2005) on same computer
port 443 opened on NAT router

AppName: winvnc.exe AppVer: 1.1.0.0 ModName: msvcrt.dll
ModVer: 7.0.2600.2180 Offset: 00037c7e

-------------

AppName: vncviewer.exe AppVer: 1.1.0.0 ModName: vncviewer.exe
ModVer: 1.1.0.0 Offset: 000880ce

or

Microsoft Visual C++ Runtime Library
Runtime Error!
Program: \folder\vncviewer.exe
abnormal program termination
Last edited by redge on 2005-06-25 12:12, edited 2 times in total.
UltraVNC 1.0.9.6.1 (built 20110518)
OS Win: xp home + vista business + 7 home
only experienced user, not developer
redge
Super-Mod
Super-Mod
 
Posts: 6815
Joined: 2004-07-03 17:05
Location: Switzerland - Geneva

Postby Rudi De Vos » 2005-06-25 12:57

Repeater was down

Can you try it again....
I want to see if your server/ viewer reached to repeater..

Do you have a proxy (https) defined and in use ?
Last edited by Rudi De Vos on 2005-06-25 12:58, edited 1 time in total.
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5915
Joined: 2004-04-23 10:21

Error with windows

Postby Darkonen » 2005-06-25 12:59

I've tried test1 and test2 into two different windows xp one with sp1 and another with sp2 adn with both i recive a windows error and the program breaks, i have no problem with normal sc, i hope it helps
Darkonen
 

Postby Rudi De Vos » 2005-06-25 13:13

I think i found something...
I ther was no previous proxy defined (internet settings), the registry keys does not exist..

Erased reg keys and
Now my SC also crash..

Some stupid NULL check somewhere in the code
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5915
Joined: 2004-04-23 10:21

Postby Rudi De Vos » 2005-06-25 13:27

SC and viewer updated
http://sc.uvnc.com/SCIII
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5915
Joined: 2004-04-23 10:21

Postby redge » 2005-06-25 13:50

SCIII_test3.exe
yes, work now

but du to foreign place of uvnc.com
that make a very very lagy connection

Do you have a proxy (https) defined and in use ?

no
Last edited by redge on 2005-06-25 14:15, edited 3 times in total.
UltraVNC 1.0.9.6.1 (built 20110518)
OS Win: xp home + vista business + 7 home
only experienced user, not developer
redge
Super-Mod
Super-Mod
 
Posts: 6815
Joined: 2004-07-03 17:05
Location: Switzerland - Geneva

Postby Rudi De Vos » 2005-06-25 14:27

I know, 8000km up and back will not make a fast connection.
But ideal for slow encoder testing :|

If your isp has a proxy, can you try (set it in your internet options)
and see if we can tunnel the connection thru the proxy...

Current tested on

+netapp netcache proxy (OK)
+MS proxy + firewall @ work: the edp department went crazy as they where not able to block it :)
(SSL , does not allow content snooping)
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5915
Joined: 2004-04-23 10:21

Postby redge » 2005-06-25 14:39

viewer -->NAT router --> uvnc.com:443 <-- NAT router <--- winvnc

vncviewer (25.06.2005)
repeater(uvnc.com): mode II
winvnc 1.0.0 (24.06.2005)

need bug fix introduced vncviewer (25.06.2005) for use as normal mode with ID repeater mode II and winvnc 1.0.0 (24.06.2005) full version initate outgoing connection

"deamon service", (viewer started as normal, not as deamon)
start vncviewer as classic mode (25.06.2005)
close vncviewer.... vncviewer stay in memory !

reason:
new function "close deamon" introduced in previous build that impacted normal viewer usage (mean not using in listen mode)
that make unpossible to start a new session of vncviewer until you kill process vncviewer.exe from task manager

you break fix previous vncviewer
UltraVNC 1.0.9.6.1 (built 20110518)
OS Win: xp home + vista business + 7 home
only experienced user, not developer
redge
Super-Mod
Super-Mod
 
Posts: 6815
Joined: 2004-07-03 17:05
Location: Switzerland - Geneva

Postby Rudi De Vos » 2005-06-25 14:53

Redge, don't understand exactly what you want to say...

measurements
Cpu--> 1% so no problem
network traffic 3-7% (10mb up/down) 3-7Mb
Our server should be able to route 10-15 connections simultanious
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5915
Joined: 2004-04-23 10:21

Postby redge » 2005-06-25 15:05

If your isp has a proxy, can you try (set it in your internet options)
and see if we can tunnel the connection thru the proxy...


sorry, not possible to test :oops:
my sub ISP futurvision(2wire) use direct connection of network netstream.ch
he don't use proxy or use a transparent proxy unknown name.
I asked her proxy name and config to use, unknown until monday
UltraVNC 1.0.9.6.1 (built 20110518)
OS Win: xp home + vista business + 7 home
only experienced user, not developer
redge
Super-Mod
Super-Mod
 
Posts: 6815
Joined: 2004-07-03 17:05
Location: Switzerland - Geneva

Postby redge » 2005-06-25 15:55

if user don't react quickly (don't have enough time for unblock access SCIII_test3.exe on windows firewall pop-up warning ),
then SCIII_test3.exe close itself without any message when used with xp sp2 windows firewall enabled

otherwise, if user react quickly, it's work with xp sp2 windows firewall.
UltraVNC 1.0.9.6.1 (built 20110518)
OS Win: xp home + vista business + 7 home
only experienced user, not developer
redge
Super-Mod
Super-Mod
 
Posts: 6815
Joined: 2004-07-03 17:05
Location: Switzerland - Geneva

Test Ok

Postby Darkonen » 2005-06-25 15:55

I've tested test3 and no problem only a little bit slow, next step will be to include nat2nat, very great job Rudi thanx for all.
Darkonen
 

Postby redge » 2005-06-25 16:22

Rudi

don't understand exactly what you want to say...


xp sp2 windows firewall enabled
start vncviewer (25.06.2005) (classic mode, not listen mode)

VNC Viewer Status for ID
press "Cance"l button before connection to winvnc....
vncviewer stay resident in memory ! workaround, kill vncviewer
Last edited by redge on 2005-06-25 16:51, edited 1 time in total.
UltraVNC 1.0.9.6.1 (built 20110518)
OS Win: xp home + vista business + 7 home
only experienced user, not developer
redge
Super-Mod
Super-Mod
 
Posts: 6815
Joined: 2004-07-03 17:05
Location: Switzerland - Geneva

Postby redge » 2005-06-25 21:01

why so slowly and laggy ?
scIII is slowly, because host hook video driver not use even is installed and work with classic winvnc 1.0.0 official build
UltraVNC 1.0.9.6.1 (built 20110518)
OS Win: xp home + vista business + 7 home
only experienced user, not developer
redge
Super-Mod
Super-Mod
 
Posts: 6815
Joined: 2004-07-03 17:05
Location: Switzerland - Geneva

Postby Rudi De Vos » 2005-06-25 22:56

sc updated , also can use driver
viewer updated, cancel issue
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5915
Joined: 2004-04-23 10:21

Postby Rudi De Vos » 2005-06-25 23:31

Crash viewer fixed...(on exit)
Modified the auto settings, color switching crash zrle encoder.
(256 colors fixed, unless you set them manual)

If this happen on SC, Rel1.00 should also have some random problem
with the auto setting....
Last edited by Rudi De Vos on 2005-06-25 23:34, edited 1 time in total.
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5915
Joined: 2004-04-23 10:21

Postby redge » 2005-06-25 23:56

closed port 443 5500 and 5900 on NAT router and enabled windows firewall and active "don't allow exceptions",
it works for viewer and scIII

I'm very very impressed about your SCIII, so big great work :D
very happy to see your sotfware work more friendly end user after every new build.

report:
when 2 computers starting ScIII_test3 with same ID
1 viewer using same ID for trying to support 2 computers at same time
only 1 accepted, normal ?
2nd session nothing... no prompt for accept or refuse 2nd session from 2nd computers started scIII_test3 ?
limitation or under development or bug ?
UltraVNC 1.0.9.6.1 (built 20110518)
OS Win: xp home + vista business + 7 home
only experienced user, not developer
redge
Super-Mod
Super-Mod
 
Posts: 6815
Joined: 2004-07-03 17:05
Location: Switzerland - Geneva

Postby redge » 2005-06-26 01:59

sc updated , also can use driver
viewer updated, cancel issue
...
Modified the auto settings, color switching crash zrle encoder.
(256 colors fixed, unless you set them manual)


very goooooood :-)

well, for better user friendly
if only user pushed "Cancel", then re-open vncviewer.
otherwise, show classic error message: Connection failed - ....
Last edited by redge on 2005-06-26 02:12, edited 1 time in total.
UltraVNC 1.0.9.6.1 (built 20110518)
OS Win: xp home + vista business + 7 home
only experienced user, not developer
redge
Super-Mod
Super-Mod
 
Posts: 6815
Joined: 2004-07-03 17:05
Location: Switzerland - Geneva

Postby Rudi De Vos » 2005-06-26 10:58

viewer:
On the viewer site is the software specialist....
We may expect some some PC knowledge on that site.


Repeater
The only remaining prob is that the SSLrepeater is not stable enough..
I'm trying to find what makes it non functional, possible some 443 portscanners
or standard web access to the repeater.
Still some work on that site, but debug is hard. It does not crash but only
does not longer work.
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5915
Joined: 2004-04-23 10:21

Postby Rudi De Vos » 2005-06-26 13:49

new repeater running
Feel free to crash it.

Fixed: non ssl connection blocked listening thread
added: time +traffic logging per ID

-try with webbrowser
-non ssl server/viewer (standard SC)
-ssl server/viewer (http://sc.uvnc.com/SCIII)
Repeater should be able to handle SSL and non SSL connections
(non SSL 5500 and 5901)(SSL 443)
-portscanner (please only use 443)

logging info
ID 9876 2005/6/26 6:46:34 2005/6/26 6:46:55 recv: 74k send: 1k tot: 76k
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5915
Joined: 2004-04-23 10:21

Postby redge » 2005-06-26 16:34

I can crash the new vncviewer_crash_fix.exe

how to:

1st vncviewer_crash_fix connected to client SCIII_test4, OK

Then start 2nd vncviewer_crash_fix from same computer ...
open 2nd session even with an different ID,
vncviewer fail and show "runtime error, abnormal termination"


1st vncviewer_crash_fix session stay alive and continue work as normal :-)
Last edited by redge on 2005-06-26 17:27, edited 1 time in total.
UltraVNC 1.0.9.6.1 (built 20110518)
OS Win: xp home + vista business + 7 home
only experienced user, not developer
redge
Super-Mod
Super-Mod
 
Posts: 6815
Joined: 2004-07-03 17:05
Location: Switzerland - Geneva

Postby Rudi De Vos » 2005-06-26 17:29

Sorry, multiple viewers are not possible.

Internal ports(59000) use a listener, you can only have 1 listener
on the same port. Dynamic internal ports make the viewer differ to much
from the standard....perhaps later.

The viewer try to port between a try catch, and generates a runtime error
if port is already in use. I could replace the " runtime error" by a message box, but i want to have the errors in the bug build.

You can NOT make multiple viewer connections simultanious.


The question was...try to crash the repeater, as it is more important
that that part keeps running at least a few days without requiring a restart.
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5915
Joined: 2004-04-23 10:21

Postby redge » 2005-06-26 20:06

test SCIII_test4.exe successfull only 2 times with proxy https located in Belgium
212.123.26.115:80 Anonymous Unknown Belgium HTTPS CONNECT
>1min before connection live

put proxy in IE... including local computers
logoff... login

change proxy...
129.132.57.3:3128 Anonymous Switzerland

logoff ... login

let viewer quickly close without any message and SCIII_test4 wait connected...
nothing (fail)

list public proxy available here, let me know what you want I test type of proxy !
Fresh Anonymous Proxy List
http://www.digitalcybersoft.com/ProxyList/fresh-proxy-list.shtml

now, i think repeater is crashed because viewer and scIII closed immediately !
UltraVNC 1.0.9.6.1 (built 20110518)
OS Win: xp home + vista business + 7 home
only experienced user, not developer
redge
Super-Mod
Super-Mod
 
Posts: 6815
Joined: 2004-07-03 17:05
Location: Switzerland - Geneva

Postby Rudi De Vos » 2005-06-26 20:34

uvnc.com is hosted in the USA, not belgium. Cheaper
70$ ->50EURO
Own server, 10Mb up/down, max data volume 1T

The proxy need to be https/socks4/socks5

Repeater was gone....i was hoping that it crashed, but a proper shutdown
does not give me any clue why.

Perhaps i just put a loop around the start :)
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5915
Joined: 2004-04-23 10:21

Postby eo » 2005-06-28 03:48

Rudi,

Awesome. What a great advancement!

Will we be able to customize the "enter" graphic? Thanks!!
eo
20
20
 
Posts: 49
Joined: 2004-10-22 01:01

Postby Rudi De Vos » 2005-06-28 07:49

The bmp is loaded from custom file,like background...
You always can replace it.

Extract the exe...and check also the helpdesk.txt.
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5915
Joined: 2004-04-23 10:21

Next

Return to SCIII

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests