Connects but get blank screen

New to UltraVNC? Your questions are welcome in this subforum. :surprise:

Connects but get blank screen

Postby martinhorton » 2015-02-19 20:04

I have installed the latest version of UltraVNC on Windows 7 Pro 64 bit. I have a spam new installation O Ubuntu 14.04.1 LTS on a VM running under VMWare. I started vncserver on the Ubuntu computer and it started without errors.

When I try to connect to the Ubuntu computer from my Windows computer it connects and asks for the password and then connects but the screen is totally blank. I'd attach a print screen of the window but it appears to want a URL rather than a .png file but it shows the toolbar (9 icons on the left) and the connected address in the tab on the right but the rest of the window is totally blank

The xstartup file in .vnc is as follows

#!/bin/sh

# Uncomment the following two lines for normal desktop
unset SESSION_MANAGER\exec /rtc/x11/xinit/xinitrc

[ -x /etc/vnc/xstartup ] && exec /etc/vnc/xstartup
[ -r $HOME/.Xresources ] && xrdb $HOME/.Xresources
xsetroot -solid grey
vncconfig -iconic &
x-terminal-emulator -geometry 80x24+10+10 -ls -title "SVNCDESKTOP Desktop" &
x-window-manager &

There is a line in the log file that may be relevant.
/home/martin/.vnc/xstartup: 5 : exec: /etc/X11/xinit/xinitrc: Permission denied

It appears that file is owned by root and doesn't have execute permissions.

Any suggestions much appreciated
martinhorton
 
Posts: 1
Joined: 2015-02-19 19:27

Return to Beginner questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest