PCHW-SERVER setup for HTTPS-Proxy

PCHW-SERVER setup for HTTPS-Proxy

Postby turnops » 2008-06-22 22:39

Hi all,

maybe I'm getting something wrong, but I'm constantly failing to set up a PCHW configuration where server and viewer actually communicate via port 443 TCP (HTTPS).

The general network configuration is as outlined in the graphic below. The remote desktops (where PCHW server should run) do access the net via an HTTP/HTTPS-Proxy. No other outgoing ports are open.



Image


When I configure the repeater, there is an option to use port 443 for both PCHW-Server AND PCHW-Viewer (and yes, port 443 is routed through the FW-NAT-Router to the machine running the repeater).


Image


But when I try to generate a server that uses a HTTPS proxy with the server generation feature provided with PCHW viewer, I'm getting a connection string that uses the default port 5500. Apparently, there is no -sslproxy parameter with the PCHW server like it seems to exist with SSCIII.


Image


Could anybody give me some hints how to set up PCHW server/repeater when the remote machine just has proxy HTTP(S) access to the net?
Last edited by turnops on 2008-06-23 08:09, edited 2 times in total.
turnops
 
Posts: 2
Joined: 2008-06-22 20:12

Re: PCHW-SERVER setup for HTTPS-Proxy

Postby redge » 2008-06-23 21:45

disable UPnP automap, this the blocking bug.
as never worked for me and block a lot of users of pchelpware_viewer
UltraVNC 1.0.9.6.1 (built 20110518)
OS Win: xp home + vista business + 7 home
only experienced user, not developer
redge
Super-Mod
Super-Mod
 
Posts: 6815
Joined: 2004-07-03 17:05
Location: Switzerland - Geneva

Re: PCHW-SERVER setup for HTTPS-Proxy

Postby turnops » 2008-06-25 18:36

Thanks for your hint.

Nevertheless, with the connection string given, the server tries to contact the repeater on port 5500 and NOT on port 443.

Should I just replace 5500 with 443?
turnops
 
Posts: 2
Joined: 2008-06-22 20:12

Re: PCHW-SERVER setup for HTTPS-Proxy

Postby redge » 2008-06-25 21:10

don't know, i never used proxy.
but only direct reverse connection.
UltraVNC 1.0.9.6.1 (built 20110518)
OS Win: xp home + vista business + 7 home
only experienced user, not developer
redge
Super-Mod
Super-Mod
 
Posts: 6815
Joined: 2004-07-03 17:05
Location: Switzerland - Geneva

Re: PCHW-SERVER setup for HTTPS-Proxy

Postby YY » 2008-06-26 16:19

turnops wrote:But when I try to generate a server that uses a HTTPS proxy with the server generation feature provided with PCHW viewer, I'm getting a connection string that uses the default port 5500. Apparently, there is no -sslproxy parameter with the PCHW server like it seems to exist with SSCIII.

The message you saw is normal. When there is the "-proxy" option in the helpdesk.txt, that mean the created server will try to make a connection via the https proxy.

When such a server is running, it will operate like this:
1. Lookup the registry, and retrieve the setting of the https proxy, and then try to connect to the repeater (using port 443) via the proxy server.
2. If the proxy setting is not found in registry, or somehow unable to reach the repeater via the proxy, it will try to switch back to normal method to connect to the repeater, and using the port you defined. (As shown in your diagram, the PcHelpWare uses the default port 5500)


Although not really can help you to build your setup, the thread Proxy for viewer and server problem has some info about what you will see when https proxy connection is working.
YY
200
200
 
Posts: 996
Joined: 2006-11-13 15:11


Return to PcHelpWare

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron