Client does not work properly over multimonitor.

Any feature you'd like to see in Ultr@VNC? Just propose it here.

Client does not work properly over multimonitor.

Postby JuanBelmonte » 2005-07-01 06:46

Client does not work properly over multimonitor.

Computers:
(1) SERVER Win2K desktop at 1280x1024 (single monitor, ATI AGP card)
(2) CLIENT WinXPpro laptop with extended desktop: internal panel at 1024x768
and an external TFT 17" at 1280x1024 (dual monitor; Intel centrino GPU)

With computer 2 can connect with 1 correctly in auto-scaling over internal
panel but if I use 1:1 scaling and I move vncviewer to the external monitor
I can't see more than 1024x768; the rest of the screen -fullscreen in
external monitor- y see as BLACK.

I need to use TightVNC client to do 1:1 fullscreen connection.

It's hard to explain. If you need more details, i will try to answer.

I think UVNC client is using main screen resolution -internal panel
1024x768- for cliping instead of use actual screen geometry -1280x1024 in my
case- please note that tightVNC client does not show this behaviour. Sorry,
but no time to test RealVNC also.



Thanks
Juan Belmonte

P.D: Mailing list is almost dead?
JuanBelmonte
 

Postby Rudi De Vos » 2005-07-01 08:33

Multi monitor is only implemented on the server site.

Code changes where to big to implement this in Rel1.00 viewer.
The demand for new options and changes caused Rel1.00
to be more then 1 year overtime.

We needed to draw the line somewhere.

For Beta2 we will start with multi monitor support from the beginning.
Only this does not help you at this point.

Sorry.
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5462
Joined: 2004-04-23 10:21

Postby Belmontemarin » 2005-07-01 08:42

No need to sorry!!

You are doing an extraordinary work: UltraVNC.

There is no way to thank you for your work.

Best regards
Juan Belmonte
Belmontemarin
 
Posts: 3
Joined: 2005-06-06 10:02

Postby Belmontemarin » 2005-07-04 17:09

However; this fix it's on schedule for next release or delayed until v2 development?

Seems to be only wrong clipping.

Regards
Juan Belmonte
Belmontemarin
 
Posts: 3
Joined: 2005-06-06 10:02

Postby Rudi De Vos » 2005-07-04 17:22

Not as first fix....
First fix will only be FT and some small isue's

Multi-monitors require an offset. As offset is not used for
single monitors, all functions that use coordinates need to be changed.
But 95 and NT4 does not know multi-monitors, so we need to overload
each function for a non multimonitor OS.
Not done in 5 minutes......

We try to schedule it for Viewer Rel1.03
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5462
Joined: 2004-04-23 10:21

also Problem im Fullscreen an second Monitor

Postby OPERATOR » 2005-12-21 13:30

Hi,

i have the bigger Screen on the internal Panel 1920x1200 and the external TFT runs with 1280x1024. If i move the viewer to the secound Monitor and select ,,FullScreen" (over the Menu or with Double Click on the Top of the Windows) i see the top slidebar and nothing more. If i change the mode back, the window is on the first monitor and the screen in the client is very destoryed.

My Clientversion is the: 1.0.1 Aug. 6 2005 21:18:28

kind regards with hope on release 1.0.3 *gg*

Alex
OPERATOR
8
8
 
Posts: 11
Joined: 2004-05-05 11:08

Re: Client does not work properly over multimonitor.

Postby Moz » 2007-04-10 00:22

Additional info: with 1.02 there is a work-around to avoid clipping. My situation: server 1280x1024, client primary 1200x1600 (portrait), secondary 1600x1200. If I start VNC viewer like this I get the clipping area on the right side of the client window.

But, if I rotate the primary monitor so it's 1600x1200 (I have a hotkey for this), start VNC, then rotate it back, I don't get the clipping area and I can drag VNC viewer over to the secondary monitor and it works fine. So the code to make it work is very nearly there!

There's a bunch of stuff I can't do once I get this working, but that's ok because I have a way to get what I want out of it. For example, if I full-screen the client window I get the toolbar/title bar on the primary monitor and the client window vanishes. If I alt-tab to it it's black.
Moz
 
Posts: 1
Joined: 2007-04-10 00:16

Re: Client does not work properly over multimonitor.

Postby /df » 2007-04-24 18:11

With 1.29 and two equal-size monitors I can use the ATI Hydravision 'Maximize across display' feature to show a multi-monitor server's display across the two client monitors. But the horizontal scroll-bar always appears -- unless the viewer scale is set so that the VNC window fits into one monitor.

With 1.02, it's not so good, as indicated by the OP.

I am exercising uVNC 1.02 mostly on Windows 2k SP4 and XP SP2, using the mirror driver. I've also exercised tabbed viewer 1.29, but not so much.
/df
 
Posts: 1
Joined: 2007-04-24 17:09

Re: Client does not work properly over multimonitor.

Postby Mark Potter » 2009-04-09 14:27

I know I am resurrecting an old thread, but I came here looking for a resolution to this issue.

I also have the same issue that the original poster had. My client computer has two monitors, the primary is 1280x800 and the secondary is 1280x1024. I currently have my Windows Taskbar set on the bottom of the primary screen and set to 2 application buttons wide.
  • When I open a uVNC to a server with a single screen with a resolution of 1024x768 (or larger vertically) and then drag the window to the secondary monitor and then expand it, I find a black and inactive area at the bottom of the window.
  • If I reduce my Taskbar to only 1 application button wide, then a connection to a 1024x768 server works fine.
  • However this does not work for other servers that I connect to with resolutions of heights greater than 768.
  • Hmm, if I set the Taskbar to "Auto-hide", it then works for up to an 800 high servers.
However, a work around: After dragging the uVNC window to the secondary monitor, expand the window to full screen and then drop it back down. The black area then disappears.

From this is appears to me that something is getting initialized based off of the size of the default monitor, where as it should be initialized based off of the largest monitor or off of the total desktop.

Currently using Ultra VNC Viewer 1.0.5.3 (hmm need to update that) under XP Pro connecting to various servers all with Ultra VNC server but of various versions and OSs.
Mark Potter
 
Posts: 1
Joined: 2009-04-09 13:47

Re: Client does not work properly over multimonitor.

Postby redge » 2009-04-20 19:32

vncviewer_tab should better support multi-screen since is directx
UltraVNC 1.0.9.6.1 (built 20110518)
OS Win: xp home + vista business + 7 home
only experienced user, not developer
redge
Super-Mod
Super-Mod
 
Posts: 6815
Joined: 2004-07-03 17:05
Location: Switzerland - Geneva

Re: Client does not work properly over multimonitor.

Postby AlwaysLearning » 2009-09-11 00:01

Sorry to re-resurrect this old thread, but I'm having the same client-side problems as other people have mentioned previously.

I'm using UltraVNC Viewer 1.05 on a dual-screen (2 x 1050x1680) client to connect to a remote server (1920x1200).

It looks to me as though the UltraVNC viewer limits the size of its draw buffer (including the toolbar across the top) to the size of the client's primary screen, even though it knows that the remote server screen is larger (the viewer won't allow you to make the client-side window larger than the remote screen size).

Rather than try to describe it further, I've put some sample screenshots up on Photobucket that will hopefully make the issue obvious.

UltraVNC viewer, initial window on connection:
http://i681.photobucket.com/albums/vv17 ... l_full.jpg

UltraVNC viewer, window expanded to server size - note the right-hand side is all black, including the toolbar (hence the missing host name and activity controls):
http://i681.photobucket.com/albums/vv17 ... d_full.jpg

TightVNC viewer gets it right (even though the window size is initially restricted to the primary screen size):
http://i681.photobucket.com/albums/vv17 ... C_full.jpg

Thanks for any help fixes you can provide.
AlwaysLearning
 
Posts: 1
Joined: 2009-09-10 23:00

Re: Client does not work properly over multimonitor.

Postby redge » 2009-09-13 23:54

AlwaysLearning

modify xvnc server geometry
xvnc -geometry 1920x1200
based on answer and example of Rudi

Rudi De Vos wrote:You always can start
xvnc -geometry 1280x1024

then your xsession and pc screen have the same resolution
UltraVNC 1.0.9.6.1 (built 20110518)
OS Win: xp home + vista business + 7 home
only experienced user, not developer
redge
Super-Mod
Super-Mod
 
Posts: 6815
Joined: 2004-07-03 17:05
Location: Switzerland - Geneva

Re: Client does not work properly over multimonitor.

Postby drussell » 2010-09-10 14:57

I don't know if UltraVNC client supports multi-monitors as yet.

My workaround is to use the TightVNC client.
drussell
 
Posts: 1
Joined: 2004-05-18 14:50


Return to Feature requests

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest