[Solved] Ctrl-Alt-Del not working at all in Windows 7

[Solved] Ctrl-Alt-Del not working at all in Windows 7

Postby yutt » 2010-01-11 21:23

UVNC is running as a system service. Ctrl-Alt-F4 does nothing. The 'Send Ctrl+Alt+Del to host' button does nothing.

I am not behind any firewalls, I did notice other threads related to that and CAD.exe. This is not just a delayed CAD, it never occurs. I've had the PC sitting for several hours after pressing CAD and never seen any indication the client PC received the request.

Windows 7 Professional 64-bit with all the latest updates.

-cad.exe is in the Ultra VNC root directory
-running cad.exe manually also does nothing
-schook.dll is also being loaded.

1. ctrl+alt+del for work with uvnc on vista/7
require cad.exe + schook.dll for windows vista/7

How is running your ultravnc server on windows 7 ?

* application mode (manually by user request),
winvnc -sc_exit (this allow user input continue/cancel security of User Account Control of remote user without break connection and wait.

* system service (running before windows logon/welcome screen)
send ctrl+alt+f4


This post is in response to this thread:
Windows 7 , which version works? (1.0.8.2/1.0.6.5 dont)
Last edited by yutt on 2010-01-13 14:16, edited 2 times in total.
yutt
8
8
 
Posts: 14
Joined: 2010-01-05 17:46

Re: re: redge, Ctrl-Alt-Del not working at all in Windows 7

Postby yutt » 2010-01-11 21:57

Also using the 64-bit UVNC install, if that helps.
yutt
8
8
 
Posts: 14
Joined: 2010-01-05 17:46

Re: re: redge, Ctrl-Alt-Del not working at all in Windows 7

Postby yutt » 2010-01-12 15:21

[deleted by yutt]
Last edited by yutt on 2010-01-13 13:47, edited 1 time in total.
yutt
8
8
 
Posts: 14
Joined: 2010-01-05 17:46

Re: re: redge, Ctrl-Alt-Del not working at all in Windows 7

Postby yutt » 2010-01-12 21:37

I've managed to get it working. I deleted ultravnc.ini and started over. The odd thing is, when I restore the old INI file, that also works now. I wish I knew what changed so it could help others who encounter this.

Possibly something with file permissions.
Last edited by yutt on 2010-01-13 13:47, edited 1 time in total.
yutt
8
8
 
Posts: 14
Joined: 2010-01-05 17:46

Re: re: redge, Ctrl-Alt-Del not working at all in Windows 7

Postby yutt » 2010-01-12 21:57

Alright, if I run UltraVNC Server not as service, task manager opens as expected. If I install it and run it as a service, currently nothing happens. This is back to my original problem.

Since it managed to break again somehow, I'll try to find the steps to resolution again.
Last edited by yutt on 2010-01-13 13:47, edited 1 time in total.
yutt
8
8
 
Posts: 14
Joined: 2010-01-05 17:46

Re: re: redge, Ctrl-Alt-Del not working at all in Windows 7

Postby yutt » 2010-01-13 14:16

Solved.

You cannot have UAC set to "Never Notify" in Windows 7. This is a bit annoying since we don't want users to have to deal with UAC popups, but at least Ctrl-Alt-Del works now which is more important.
yutt
8
8
 
Posts: 14
Joined: 2010-01-05 17:46

Re: [Solved] Ctrl-Alt-Del not working at all in Windows 7

Postby shanky » 2010-12-30 07:12

Can you again explain what to do to sort out this ctrl+alt+del problem. I am not exactly clear what to do.??? This problem is coming in approx. 100 new win7 machines freshly installed.
shanky
 
Posts: 1
Joined: 2010-12-30 07:08
Location: India

Re: [Solved] Ctrl-Alt-Del not working at all in Windows 7

Postby hancp » 2012-05-22 15:55

Solution by B worked for me:

Run on host machine:
Code: Select all
C:\> reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v SoftwareSASGeneration /t REG_DWORD /d 1 /f

(From thread https://forum.ultravnc.net/viewtopic.php?f=9&t=27079
hancp
 
Posts: 2
Joined: 2009-05-05 15:53
Location: Czechia


Return to 1.0.8.X (stable)

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 1 guest