Win7 password not bring saved in admin settings

Win7 password not bring saved in admin settings

Postby tinyang » 2010-06-14 20:49

Hi all.

I have uvnc 1082 on a win7pro machine with all current critical updates. It will not save my password for connecting. I get the message "The server does not have a valid password enabled. Until a password is set, incoming connections cannot be accepted" when I try to connect to the w7 machine from an xpsp3 machine which is also running uvnc 1082. I can however connect from the w7 machine back to the xpsp3 machine with no issues. It is installed as a service on both machines.

UAC is turned on. I made sure I did not have same password in view only and full control mode. I tried replacing the ini file on the w7 machine with the one from the known working xpsp3 machine. None of this has fixed the problem.



Any suggestions? Thanks!
Last edited by tinyang on 2010-06-14 20:54, edited 1 time in total.
tinyang
 
Posts: 7
Joined: 2010-03-22 20:06

Re: Win7 password not bring saved in admin settings

Postby B » 2010-06-14 21:25

I don't have UltraVNC installed, but lots of times the "admin" / service version has a different set of credentials from the application mode version installed within a particular user's profile. I think there are tools to get to both configurations from the Program group.

If that still doesn't fix it you'll probably have to uninstall and clean all ORL references from the registry?
B
Super-Mod
Super-Mod
 
Posts: 2347
Joined: 2009-09-09 14:05

Re: Win7 password not bring saved in admin settings

Postby tinyang » 2010-06-15 15:13

Thanks for the reply. I did end up figuring it out. It turns out that I need to install uvnc 1082, turn off UAC to save the password, reboot, remote connect to make sure it saved the password, then turn UAC back on in order to get the CAD.exe to work again!

Why does MS make e jump thru so many hoops just to install a program?!
tinyang
 
Posts: 7
Joined: 2010-03-22 20:06

Re: Win7 password not bring saved in admin settings

Postby B » 2010-06-15 15:48

Not sure about your password saving issue, but there's a GREAT workaround / patch for CAD.exe support with UAC on (a known issue; MS apparently bizarrely wants it that way) at CAD solution with UAC off

I recommend it; it works for me.
B
Super-Mod
Super-Mod
 
Posts: 2347
Joined: 2009-09-09 14:05

Re: Win7 password not bring saved in admin settings

Postby tinyang » 2010-06-15 15:58

Thanks for the tip! :) I'll try it out.
tinyang
 
Posts: 7
Joined: 2010-03-22 20:06

Re: Win7 password not bring saved in admin settings

Postby gicamuci » 2011-09-18 16:49

There is a faulty command line implementation in uvnc on win7.
Use a command line like this, in order to set your shortcut:

"C:\Program Files\UltraVNC\vncviewer.exe" -connect your_username -username your_host -password your_password
gicamuci
 
Posts: 1
Joined: 2011-09-18 16:42


Return to 1.0.8.X (stable)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests