repeater 2011

Re: Beta repeater v2.0

Postby Rudi De Vos » 2011-03-26 23:11

This have to be something in the web interface...
What port are you using for it ?
What's the memory usage after a week ?
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5440
Joined: 2004-04-23 10:21

Re: Beta repeater v2.0

Postby alexinc » 2011-03-27 15:02

Rudi De Vos wrote:This have to be something in the web interface...
What port are you using for it ?
What's the memory usage after a week ?

I use default 80 port.
Memory is low - about 4 -6 Mb.
Only CPU usage is high (60-80%).
I think, it depends from one moment. When connection is broken between repeater and server, but socket is not free and it will begun to grown and to leak.
alexinc
8
8
 
Posts: 13
Joined: 2011-02-15 14:44

Re: Beta repeater v2.0

Postby Rudi De Vos » 2011-03-27 17:53

testing on port 8080 (open to public) i got a web loop, using all availbe cpu.
The webinterface is the cause...

Now it need to wait until it happen again to see insite the loop.
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5440
Joined: 2004-04-23 10:21

Re: Beta repeater v2.0

Postby alexinc » 2011-03-27 18:12

Rudi De Vos wrote:testing on port 8080 (open to public) i got a web loop, using all availbe cpu.
The webinterface is the cause...

Now it need to wait until it happen again to see insite the loop.

well. I will reconfigure my servers and viewers tomorrow and we will see how it happend, i hope. Is your repeater allow to connect outside servers and viewers?
alexinc
8
8
 
Posts: 13
Joined: 2011-02-15 14:44

Re: Beta repeater v2.0

Postby Rudi De Vos » 2011-03-27 18:45

It's running on port 8080 on support1.uvnc.com, port is open to the public.

The log show that no viewer/server connection was ever made, the webserver was looping. Seems to me it fail to detect some broken web
session and continous try to send data.
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5440
Joined: 2004-04-23 10:21

Re: Beta repeater v2.0

Postby Prisma » 2011-03-28 15:13

Hey Rudi,

excellent work. We're actually testing it.

How did you implement the webserver/service? By yourself or did you use prefabricated components?
Prisma
100
100
 
Posts: 283
Joined: 2005-10-27 15:50

Re: Beta repeater v2.0

Postby alexinc » 2011-03-28 18:57

Rudi De Vos wrote:It's running on port 8080 on support1.uvnc.com, port is open to the public.

The log show that no viewer/server connection was ever made, the webserver was looping. Seems to me it fail to detect some broken web
session and continous try to send data.

Very strange. I can't to connect my viewer to your server.
I take message:
Connection failed - End of Stream.
I did samething wrong, didn't it?
alexinc
8
8
 
Posts: 13
Joined: 2011-02-15 14:44

Re: Beta repeater v2.0

Postby Rudi De Vos » 2011-03-28 19:45

webio (codeproject )was used as embedded server
but it doesn't seems to be 100% error free.

no connection: correct
comment method active, and no comment set.

Found error, testing changes
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5440
Joined: 2004-04-23 10:21

Re: Beta repeater v2.0

Postby Prisma » 2011-03-30 15:23

We have randomly the problem that a connection is shown as established on repeaters WebGUI, but the viewer shows only "negotiating protocol version..." and nothing happens. I think it's more often, when first the server is connected and then the viewer connects to repeater.

I remember that a similar problem existed in a earlier version. possibly related? info: we use the rc4 dsmplugin.
Prisma
100
100
 
Posts: 283
Joined: 2005-10-27 15:50

Re: Beta repeater v2.0

Postby Prisma » 2011-03-31 09:59

FOUND THE BUG,
easy to reproduce:

1. Connect one viewer/server pair with each other and let them connected.
2. start another server first
3. then start the viewer.

WebGUI shows the last pair connected too, but no screen is shown. Viewer hangs at "Negotiate Protocol Version ..." after the timeout the viewer shows "Error reading protocol Version".

If the viewer of the second pair connects first to repeater and then the server connects, the second pair works fine.

Hint: we use the rc4-dsmplugin.

Fast bugfix would be nice. We love the WebGUI, want to keep it and don't want to make a rollback to V1.
Last edited by Prisma on 2011-03-31 10:00, edited 1 time in total.
Prisma
100
100
 
Posts: 283
Joined: 2005-10-27 15:50

Re: Beta repeater v2.0

Postby Rudi De Vos » 2011-03-31 19:31

Please check, reuploaded repeater.
Should be fixed.

Tested:
connect server
connect viwewer
connection
connect server
connecet viewer
connection
using a dsm plugin.

http://www.uvnc.com:8080

donwload -> repeater
Last edited by Rudi De Vos on 2011-04-04 12:22, edited 1 time in total.
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5440
Joined: 2004-04-23 10:21

Re: Beta repeater v2.0

Postby Prisma » 2011-04-01 08:01

bugfix confirmed.

Good work, thanx a lot!
Prisma
100
100
 
Posts: 283
Joined: 2005-10-27 15:50

Re: repeater 2011

Postby Prisma » 2011-04-05 08:06

Hello Rudi,

all of our customers have a unique ID. We're processing the comment.txt automatically from our customer database to identify the incoming IDs. Actually we have to limit the select @499 lines. Is this really the limit? It would be nice if it would be possible to get more comments than 499. At the moment we can only identify a part of our customers.

Only then it would also possible to activate the connection protection through the comment file. For us the protection is less important, but I can imagine for others this would be more interesting.

Cheers Greg
Prisma
100
100
 
Posts: 283
Joined: 2005-10-27 15:50

Re: repeater 2011

Postby Rudi De Vos » 2011-04-05 09:24

MAX_LIST=250 ( max waiting connections)
comments= MAX_LIST x 2
Change MAX_LIST to higher number and recompile.

-Webgui "change comment" will not work. GET doesn't allow to send
a huge string.
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5440
Joined: 2004-04-23 10:21

Re: repeater 2011

Postby Prisma » 2011-04-05 09:32

So a restart of repeater will be necessary if comment.txt is re-written? That wouldn't be a huge problem for us.

But why don't you switch to POST instead of GET? There shouldn't be no string limitation, should it?
Prisma
100
100
 
Posts: 283
Joined: 2005-10-27 15:50

Re: repeater 2011

Postby Rudi De Vos » 2011-04-05 10:01

After manual editing the comment file, you need to press the reload button
, this is only limited by the MAX setting.
Add/del will still work, only the multi-change fail if string is to long.

Webio lib, doesn't have the POST buildin.
This is a simple web gui server...

The requirement for more then 500+ comments is limited, and in that case
it also a lot faster to use some text editor to make the changes offline and
reload the file.
Last edited by Rudi De Vos on 2011-04-05 10:02, edited 1 time in total.
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5440
Joined: 2004-04-23 10:21

Re: repeater 2011

Postby Prisma » 2011-04-05 10:14

I'm a little bit confused...

We can process a comment.txt (what means "manual" editing) press reload, everything is fine? In this case nothing has to be send via GET, right? But edititing with WebGUI more than 500 comments would be a problem, what we don't want to do, right?
Prisma
100
100
 
Posts: 283
Joined: 2005-10-27 15:50

Re: repeater 2011

Postby Rudi De Vos » 2011-04-05 11:01

We can process a comment.txt (what means "manual" editing) press reload, everything is fine? Yes

You can still press
[reload]
[add]
[delete]
It only send a single comment line via GET.

Only the function the modify multiple lines at once send all comment lines via GET. This is to big...
My point is that when you need to edit 100 records it's just simpler to use some standard file editor with copy/paste or auto create the file from
some database.
Edit/upload/ press [reload]

You should test it...
change MAX_LIST=1000 in the source and recompile.
The you can have 1000 servers/viewers waiting and 2000 comment
available.
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5440
Joined: 2004-04-23 10:21

Re: repeater 2011

Postby tomha » 2011-04-11 08:50

There seems to be a bug with DNS resolving.

When using the repeater to connect to a client named "PC-Test1", the repeater seems to resolve "PC" and therefore will never get the correct client IP.

Best Regards
tomha
tomha
8
8
 
Posts: 10
Joined: 2008-12-16 05:49

Repeater 2011 - Server/viewer ports

Postby KoMiKo » 2011-04-11 14:40

I'm little bit confused about ports marking in web GUI. Why "Server port" in Settings screen = "Listen Port Viewer" in Stats screen? Is it an mistake or am I missing some idea behind?

Rem. Sorry, this question belongs to Repeater 2011 thread... Admin, can you move it, please?

[ Moved per request ]
Last edited by KoMiKo on 2011-04-11 15:57, edited 3 times in total.
KoMiKo
 
Posts: 6
Joined: 2010-11-10 08:40

Re: Repeater 2011 - Server/viewer ports

Postby Prisma » 2011-04-11 15:48

I'd say it's a bug. Haven't noticed that also. Stats screen is wrong.
Prisma
100
100
 
Posts: 283
Joined: 2005-10-27 15:50

Re: Repeater 2011 - Server/viewer ports

Postby KoMiKo » 2011-04-11 16:16

Prisma wrote:I'd say it's a bug. Haven't noticed that also. Stats screen is wrong.

No, Stats screen is correct. Settings screen is wrong.
Last edited by KoMiKo on 2011-04-11 16:18, edited 1 time in total.
KoMiKo
 
Posts: 6
Joined: 2010-11-10 08:40

Re: repeater 2011

Postby TheVirus » 2011-04-14 15:55

The main EditControl window doesn't display any text at all, is this a known issue?
TheVirus
 
Posts: 2
Joined: 2011-03-21 20:46

Re: repeater 2011

Postby Prisma » 2011-04-27 11:04

Rudi De Vos wrote:You should test it...
change MAX_LIST=1000 in the source and recompile.
The you can have 1000 servers/viewers waiting and 2000 comment
available.


Uuups, I was waiting for a recompiled version. Haven't seen, that you wrote: Do it yourself... Would you be so kind to recompile the repeater? I'm also not able to checkout uvnc. I'm getting

Code: Select all
ERROR | OPTIONS of »http://ultravnc.svn.sourceforge.net«: 200 OK (http://ultravnc.svn.sourceforge.net)


if I try checkout with TortoisSVN by myself.
Prisma
100
100
 
Posts: 283
Joined: 2005-10-27 15:50

Crashes ON first Connect.

Postby smcmanus » 2011-05-03 14:06

I have tried Repeater 2011 and 2010, and before this I was using version 1.00

BTW with 1.0, it worked well, but was extremely slow with the newer versions of VNC, and the newer Windows Versions, We need to upgrade to a newer version.

My setup is below. I just access a Server on the 192.168.4.xxx Network and I get this.
Image


My setup.
Computers Accessing:
192.168.1.0-192.168.1.255
Using version 1.0.9.6
using { proxyhost=192.168.2.xxx }
{ proxyport=6001 }
From inside the .vnc file.

{VPN to Colo Facility}

Computer with Repeater:
192.168.2.xxx
Server Port:6001
Using only Mode I

{VPN to a 3rd Facility}
192.168.4.xxx
using VNC Version
1.0.5.0 - 1.0.9.6
Last edited by smcmanus on 2011-05-05 19:24, edited 1 time in total.
smcmanus
 
Posts: 6
Joined: 2006-10-18 14:39
Location: Windsor, Ontario, Canada

Re: repeater 2011

Postby arkady25 » 2011-05-04 18:15

Hi, how can I install distributer as a service ?
arkady25
 
Posts: 2
Joined: 2011-05-04 18:08

Re: repeater 2011

Postby arkady25 » 2011-05-05 15:20

I answer myself:
I've been using the program "Non-Sucking Service Manager" and everything works ok.
Thanks
arkady25
 
Posts: 2
Joined: 2011-05-04 18:08

Re: repeater 2011

Postby KoMiKo » 2011-05-05 19:02

arkady25 wrote:Hi, how can I install distributer as a service ?

There is a simple way without need to use external program. Just type command:
"distributer.exe -install" (without quotes) to install service
"distributer.exe -uninstall" to uninstall it.

Enjoy
KoMiKo
 
Posts: 6
Joined: 2010-11-10 08:40

Re: repeater 2011

Postby smcmanus » 2011-05-05 19:25

Does no one have Any idea about my problem?

:(
smcmanus
 
Posts: 6
Joined: 2006-10-18 14:39
Location: Windsor, Ontario, Canada

Re: repeater 2011

Postby Prisma » 2011-05-06 12:23

smcmanus wrote:Does no one have Any idea about my problem?

:(


Sorry , we use repeater mode II with dsmplugin and it works nearly perfect (except of some mysterious crashes). I have no experiences with mode I, I'm not able to help you...
Prisma
100
100
 
Posts: 283
Joined: 2005-10-27 15:50

PreviousNext

Return to 1.0.9.6 (stable)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests