Small bug: connection is unencrypted

Small bug: connection is unencrypted

Postby spin » 2016-02-25 13:11

Hello.
Installed uvnc server to Windows XP SP3 x86. Specified encryption plugin, however when I try to connect to this PC, it say to me:
"You have specified an encryption plugin, however this
connection is unencrypted! Do you want to continue?"
And "Yes - No" buttons.
When I press Yes button it ask me for a password, if I enter a correct password, I can connect to remote PC.

Here is my "UltraVNC.ini" file.
    [Permissions]
    [admin]
    FileTransferEnabled=1
    FTUserImpersonation=1
    BlankMonitorEnabled=1
    BlankInputsOnly=1
    DefaultScale=1
    UseDSMPlugin=1
    DSMPlugin=SecureVNCPlugin.dsm
    primary=1
    secondary=0
    SocketConnect=1
    HTTPConnect=1
    AutoPortSelect=1
    InputsEnabled=1
    LocalInputsDisabled=0
    IdleTimeout=0
    EnableJapInput=0
    QuerySetting=2
    QueryTimeout=10
    QueryAccept=0
    LockSetting=0
    RemoveWallpaper=0
    RemoveEffects=0
    RemoveFontSmoothing=0
    RemoveAero=0
    DebugMode=0
    Avilog=0
    path=C:\windows\uvnc
    DebugLevel=8
    AllowLoopback=0
    LoopbackOnly=0
    AllowShutdown=1
    AllowProperties=1
    AllowEditClients=1
    FileTransferTimeout=30
    KeepAliveInterval=5
    IdleInputTimeout=0
    DisableTrayIcon=1
    MSLogonRequired=0
    NewMSLogon=0
    ConnectPriority=0
    UseRegistry=0
    accept_reject_mesg=
    AuthRequired=1
    AuthHosts=
    DSMPluginConfig=SecureVNC;0;0x00104001;
    PortNumber=5900
    HTTPPortNumber=5800
    QueryIfNoLogon=1
    kickrdp=0
    clearconsole=0
    service_commandline=
    rdpmode=0
    [UltraVNC]
    passwd=111111111111111111111111
    passwd2=11111111111111111111
    [admin_auth]
    group1=
    group2=
    group3=
    locdom1=0
    locdom2=0
    locdom3=0
    [poll]
    TurboMode=1
    PollUnderCursor=1
    PollForeground=1
    PollFullScreen=1
    OnlyPollConsole=0
    OnlyPollOnEvent=0
    MaxCpu=40
    EnableDriver=1
    EnableHook=1
    EnableVirtual=0
    SingleWindow=0
    SingleWindowName=

Is this a bug for winvnc.exe for version OS Windows XP ?
spin
 
Posts: 5
Joined: 2016-02-25 12:57

Re: Small bug: connection is unencrypted

Postby Rudi De Vos » 2016-02-25 13:28

Is plugin in the same folder as winvnc.exe ?
Does the server properties show encryption [v]

Also verify the port ( server properties) , sometimes an old version is still active on port 5900 and new is running on another.
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5739
Joined: 2004-04-23 10:21

Re: Small bug: connection is unencrypted

Postby spin » 2016-02-25 14:21

Yes, plugin is in the same folder as winvnc.exe and ini file
Yes server show v mark in properties, Use DSM pluging
After connection is established
it show info about:
Host: myhost ip port:5900
Current protocol version: 3.8
Using Plugin: SecureVNCPlugin - 2.4.0.0

No other service is currently running.

What else it can be?
spin
 
Posts: 5
Joined: 2016-02-25 12:57

Re: Small bug: connection is unencrypted

Postby Rudi De Vos » 2016-02-25 14:44

The Warning indicate that the server has no encryption, and viewer has encryption enabled.

Can you connect the viewer without selecting the encryption plugin ?
Just to be 100% sure the server encryption is off.

You can try to activate the server logging and see if some error popup in the log file.

PS:
First post require manual approval, don't send them multiple times if they doesn't popup direct.
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5739
Joined: 2004-04-23 10:21

Re: Small bug: connection is unencrypted

Postby spin » 2016-02-25 14:58

After try to reconfigure again the server, and try to opening "Config" for plugin.
There is warning message appear
"The plugin cannot be loaded.
Please check its integrity"

Removed current and put an old plugin help to resolve a problem.

Now it says UltraVNC Viewer + SecureVNCPlugin-v2.4.0.0 by Adam D.
Is it correct? What is the latest secure plugin? Do they is the same for Windows XP and Windows 7 (both OS's are x86) ?
spin
 
Posts: 5
Joined: 2016-02-25 12:57

Re: Small bug: connection is unencrypted

Postby Rudi De Vos » 2016-02-25 15:03

"The plugin cannot be loaded.
Please check its integrity"


Check if server and plugin have the same arch ( 32/64) bit.
SecureVNCPlugin.dsm <<32bit
SecureVNCPlugin64.dsm <<64bit

Select plugin and press config in the properties, if this works the plugin is ok.
Rudi De Vos
Admin & Developer
Admin & Developer
 
Posts: 5739
Joined: 2004-04-23 10:21


Return to 1.2.1.x

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests