Printer + VNC

Here you will find help for frequently asked questions as well as for your specific question.

Printer + VNC

Postby MJD » 2006-06-04 17:36

I would like to set up a PC so that when I connect to it from a remote location I can use my local printer to print. Kind of like Remote Desktops option to use local resources.

Is this possible, I know you can do this with GoToMyPC, but that costs $30 a month.

Im thinking all I have to do is set up my local printer on the remote PC and configure a port to use my IP address and some port. Any ideas? I use Dynamic DNS as well if that makes a difference.

So maybe.. on the remote PC install new printer, configure the port as myname.kicks-ass.net:????

Thanks! Hope I can get this going, thats would be +$30 a month for me :o
MJD
 
Posts: 4
Joined: 2006-06-04 17:26

Postby redge » 2006-06-04 17:58

So maybe.. on the remote PC install new printer, configure the port as myname.kicks-ass.net:????

for LAN to LAN only, because port sharing files and printer is filtered from your broadband router/NAT/firewall for security hole

workaround:
Remote Printing Question: Is it possible to print through...

feature request:
Remote Printer
UltraVNC 1.0.9.6.1 (built 20110518)
OS Win: xp home + vista business + 7 home
only experienced user, not developer
redge
Super-Mod
Super-Mod
 
Posts: 6817
Joined: 2004-07-03 17:05
Location: Switzerland - Geneva

Postby MJD » 2006-06-04 18:55

Hmmm.. so I take it there is no free way around getting your local printer set up with the remote PC? I mean, other than creating a PDF file.
MJD
 
Posts: 4
Joined: 2006-06-04 17:26

Postby redge » 2006-06-04 23:01

between windows to windows
for only remote control (nobody at front of remote computer)
you can use Remote Desktop Client with print and files sharing on XP Professional

But there another software supporting remote printing support for cheaper price.
UltraVNC 1.0.9.6.1 (built 20110518)
OS Win: xp home + vista business + 7 home
only experienced user, not developer
redge
Super-Mod
Super-Mod
 
Posts: 6817
Joined: 2004-07-03 17:05
Location: Switzerland - Geneva

Postby MJD » 2006-06-05 05:39

Ahh, ya I would have to let the person using the PC not be interupted (share the PC) and print from it. I hear there is a hack that you can do with remote desktop to allow multiple users to access a windows machine by somehow enabling fast user switching, so I could be loged on remotely, but some one could log on there account at the same time localy. Ill do a lil research, if anyone has a specific link, that would be great.
Last edited by MJD on 2006-06-05 05:40, edited 1 time in total.
MJD
 
Posts: 4
Joined: 2006-06-04 17:26

Postby redge » 2006-06-05 09:54

MJD wrote:I hear there is a hack that you can do with remote desktop to allow multiple users to access a windows machine by somehow enabling fast user switching, so I could be loged on remotely, but some one could log on there account at the same time localy. Ill do a lil research, if anyone has a specific link, that would be great.


XP Professional SP2 need to be patched to allow concurrent remote desktop connection.
http://sala.pri.ee/terminal-server-patch/
tested successfully :-)
Last edited by redge on 2006-06-10 08:40, edited 1 time in total.
UltraVNC 1.0.9.6.1 (built 20110518)
OS Win: xp home + vista business + 7 home
only experienced user, not developer
redge
Super-Mod
Super-Mod
 
Posts: 6817
Joined: 2004-07-03 17:05
Location: Switzerland - Geneva


Return to General help

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests