Proxy

Proxy

Postby yigalr01 » 2007-01-17 11:39

Hello !
Please help me to configure PcHelpWare !
My partners are using Proxy in their LANs
* In one situation proxy configured by IE
* In another, the proxy work in transparent mode
(in IE proxy not configured, but the communication work over the proxy).
All outgoing ports closed.
So, PcHelpWare Server, can connect only to port 80 or 443 (over the proxy)
How I need to configure The Repeater ?

How I need to configure The Server ?

In your documentation :
If Server & Viewer configured to use proxy, both of them connect to repeater by port 443 ?!
I tried to configure the Server :
* -connect my_external_ip:5500 -id ask -passwd ask -autoreconnect -proxy https
* and the Viewer (selected proxy)
* And Repeater selected :
Enable Proxy(443)
Enable Mode 2

In that configuration the Server connect to repeater by port 5500 and not by 443 !
In that site Proxy is in transperent mode (not configured in IE)

Thank You in advance,
Yigal
yigalr01
 
Posts: 5
Joined: 2007-01-02 10:40

Re: Proxy

Postby redge » 2007-01-17 18:04

wrong
-connect my_external_ip:5500 -id ask -passwd ask -autoreconnect -proxy https

correct
-connect my_external_ip:5500 -id ask -passwd ask -autoreconnect -proxy

repeater must the own came from pchelpware package, not older.
that all.
Last edited by redge on 2007-01-17 18:05, edited 1 time in total.
UltraVNC 1.0.9.6.1 (built 20110518)
OS Win: xp home + vista business + 7 home
only experienced user, not developer
redge
Super-Mod
Super-Mod
 
Posts: 6815
Joined: 2004-07-03 17:05
Location: Switzerland - Geneva

Re: Proxy

Postby yigalr01 » 2007-01-28 10:17

That change didn't help me !
The problem is in Transparent Proxy (no proxy configured in IE),
But all communication working over proxy !!!!
PcHelpWare -Server can't detect proxy in that configuration !!!
yigalr01
 
Posts: 5
Joined: 2007-01-02 10:40

Re: Proxy

Postby redge » 2007-01-28 11:10

set the proxy to IE even you don't use IE
UltraVNC 1.0.9.6.1 (built 20110518)
OS Win: xp home + vista business + 7 home
only experienced user, not developer
redge
Super-Mod
Super-Mod
 
Posts: 6815
Joined: 2004-07-03 17:05
Location: Switzerland - Geneva

Re: Proxy

Postby yigalr01 » 2007-01-28 11:30

Can I enforce the server to connect Using PROXY !!!!
Without to check the proxy in IE!?
yigalr01
 
Posts: 5
Joined: 2007-01-02 10:40

Re: Proxy

Postby redge » 2007-01-28 16:19

I don't know, I'm not developer
UltraVNC 1.0.9.6.1 (built 20110518)
OS Win: xp home + vista business + 7 home
only experienced user, not developer
redge
Super-Mod
Super-Mod
 
Posts: 6815
Joined: 2004-07-03 17:05
Location: Switzerland - Geneva

Re: Proxy

Postby dado023 » 2007-08-21 15:47

i am also having this problem

LAN in my company is behind proxy.
Is it possible to access a PC in that lan with pchelpware server with this helpdesk configuration:
-connect repeater01.ultravnc.info:5500 -id ask -passwd ask -proxy
???

thanks
dado023
8
8
 
Posts: 21
Joined: 2006-12-17 15:01

Re: Proxy

Postby YY » 2007-08-22 08:55

I will suggest to change the helpdesk configuration as below:
-connect uvnc.com:5500 -id ask -proxy -passwd ask

The reason are:
1. When making connection via proxy, PHW will use port 443 (SSL) to communicate with the repeater. However, repeater01.ultravnc.info doesn't have port 443 SLL support, uvnc.com does.
ref: Other Repeaters besides uvnc.com (3 so Far)

2. Move the "-proxy" to just after "-id ask". I don't know if this is a must, just follow the orignal advise from the developer. Maybe yours is still OK.


However, I will say: the above helpdesk.txt has the correct syntax, but this doesn't ensure you can make a successful connction. Something else you need to check & solve.
1. In order for the sever can work as expect, your pc must be configured to use a proxy -- HAVE PROXY SETTING in the registry. To determine, if you have the proxy setting inside the IE\Tool\Internet Options\Connection\LAN\Proxy, then there is a setting in registry. In case not found the registry setting (e.g. your LAN using a transparent proxy), PHW will simply give up to use this method to communicate with the repeater.

2. The uvnc.com repeater is not stable. In my test, some times it works, but most time it doesn't. You better to use a private repeater.
Last edited by YY on 2007-08-22 08:58, edited 1 time in total.
YY
200
200
 
Posts: 996
Joined: 2006-11-13 15:11


Return to PcHelpWare

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest